Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrovlnka s grilem

Od: babkazov® odpovědí: 18 změna:

Ježíšek se mě už zeptal, co bych chtěla pod stromeček, že by rodina udělala "skládačku" a na hodnotnější dárek se poskládali. Celé roky máme limit 500kč.*hi* Jsem sama a už jsem ukastrůlkovaná při přihřívaní ze včerka. Takové ohřátí oběda znamená 3-4 kastrůlky a už mě to nebaví. *fn*Tak jsem si myslela na mikrovlnou troubu. A aby to nebylo jen na přihřívání, tak bych ji přivítala s grilem. Máte někdo tuto kombinaci odzkoušenou? Jste nebo nejste spokojeni? *jasne*

doplněno 10.10.09 10:55:

Ráda bych i takové dobroty jako jsou rohlíky zapečené se sýrem, plátek masa, játra na grilu atd. Na takové věci je ;)mi líto pro jednoho rozpalovat velikou troubu.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

2x

Myslím, že taková mikrovlnka s grilem je bezvadná věc, taky o její koupi uvažujeme. Přesně jak říkáte - na jeden rohlík škoda "honit" velkou troubu, a zároveň se zbavíte kastrůlkování. Kamarád staromládenec ji má a nemůže si ji vynachválit - toubu nemá vůbec, ale hrozně rád (a dobře!) vaří a daří se mu v tom pro 1 až 2 osoby dělat bezvadné věci. Dělá se taky kombinace, kde máte ještě horký vzduch. Jenom bych dala pozor na to, aby to byla kvalitní věc - a nepálila zvenčí. U takové varné konvice se to snést dá, ale grilek s mikrovlnkou, to už je velká věc a člověk se snadno otře, tak aby se zbytečně nesmažil jako to maso uvnitř. Krásné pečeníčko! *slunce*

zuzee*

My máme mikrovlnku s grilem ale musím říct že gril vůbec nevyužíváme. Snad ze začátku jsem tam občas rozpekla nějaký ten rohlík, pletýnku ale uplně jsem na ten gril zapoměla a vzpoměla jsem si až jsem přečetla tento dotaz *smich*. Mikrovlnku využíváme jen na ohřívání menšího množství jídla (1-2 porce), když ohřívám pro celou rodinu ráku - je to rychlejší.

petrsinger*
hodnocení

2x

Dostali jsme mikrovlnku s grilem jako dar a musím říct, že gril v levné mikrovlnce je jedno velké zklamání. Hodně dlouho trvá než se rozehřeje a zdá se mi, že spousta toho tepla uteče přes horní kryt ven.

Pokud se rozhodujete pro LEVNOU mikrovlnku s grilem, tak na gril raději zapomeňte - opravdu je použitelný pouze s velkými výhradami.

To už raději zmiňovanou remosku nebo nějakou kvalitní kombinovanou troubu. Například naši mají spoustu let kombinovanou mikrovlnku s grilem a horkovzduchem Whirlpool a ta už se dá opravdu používat jako plnohodnotná trouba s grilem. Je ovšem větší než klasické mikrovlnky a také dražší.

Takže LEVNOU rozhodně BEZ grilu.

hodnocení

Děkuji, právě takovou konkrétní odpověď jsem potřebovala. *placni*

sunny4u*
hodnocení

2x

Dobrý den,

urcite doporucuji mikrovlnku s grilem a horkým vzduchem, provedení nerez. Je uvnitr vetsí nez obycejná mikrovlnka. Treba pizza nebo zapecené bagety chutnají stejne jako z trouby, a je to rychlejsí. Poridte si hned i doplnky - drzák na 2 talíre, ochranné víko. Hodne stestí pri výberu!

hodnocení

1x

Na ohřívání stačí bez grilu,on ten gril v mikrovlnce není stejný jako v klas.troubě,tu kůrčičku u kuřátka neudělá.Pak pro jednoho na maso je dobrá remoska.Hodně ji používám,když jsme s manželem sami,bez dětí.Máte typ na dalšího ježíška...:)

amlim*
hodnocení

0x

Na ohřívání jídla úplně stačí bez grilu.Ale to je jen můj názor.:)

hodnocení

0x

Abych se přiznal, tak samotný gril v mikrovlnce používám jenom příležitostně. Mám ale mikrovlnku v trojkombinaci, takže mimo grilu je tam i horkovzdušný ohřev, a ten využívám podstatně častěji. Případně kombinaci mikrovlny-trouba-gril. Jak už zaznělo, tak mikrovlnka se rozpálí rychleji, protože má menší objem a pokud nechci péct tři plechy najednou, tak mi většinou dostačuje.

Klasickou troubu mám obyčejnou a tu používám jen v případě přípravy většího množství jídla - v podstatě jenom při pečení na Vánoce nebo větší návštěvě.

doplněno 10.10.09 12:19:

Ono to ale záleží na konkrétním případě. Kdysi jsme si pořídili toustovač, dle výzkumů nejzbytečnější věc v domácnosti, ale u nás je přitom v provozu několikrát do týdne. U někoho zase akorát leží někde vzadu ve skříni.

zuzee*

Myslím že ten gril se využije jen v malé domácnosti, max pro 2 osoby - moc se do toho nevejde. MY tam máme jen kombinaci grilu a mikrovlného ohřívání.

hodnocení

0x

Jen takovy postreh, mame mikrovlnku s grilem. Gril jsme pouzili snad jednou dvakrat. Primarne asi vsichni denne ohrivaji obed a veceri mirovlnou, to ze obcas neco v mikrovlnce prska (kazdy se zapomene a obcas tam ten deklik neda) je jasna vec. To ze ji denne 3x ve vnitr nevytirate take. Takze nez tam neco budete grilovat, je treba ji dukladne vycistit, protoze jinak se to naprskany zacne vevnitr kvalitne palit a ten oder bych vam nepral citit.

rtrn
hodnocení

0x

Koupil jsem ji s grilem před pár dny a hned jsem skusil tam dát kuřecí křídla. Jednoznačně říkám byla super šťavnatá a kůrka taky super.Problém bude se naučit co a jak dlouho se bude dělat a jak nakombinovat mikrovlny a gril. Počítám ,že zapečené těstoviny či francouské brambory pujdou taky dobře. Jak vyskoušim dám vědět.

stenly*
hodnocení

0x

Všem se omlouvám ,že jim zkazím chuť . vasedeti.cz/...

Je to hloupost. To mi potvrdí každý, kdo trochu víc rozumí fyzice a zná princip mikrovlnného ohřevu.

hodnocení

Je s podivem, jak dovedeme věřit psanému slovu.;) Napíšou v časopise nějaký, kapku jako, nesmysl a my tomu věříme. Napsal to člověk, který se tím živí, tedy čím více slov, tím více peněz. A napsal vlastně svůj názor na to, co je nebo není mu sympatické. Nedoloží to statistickým výzkumem, ale napíše- vědci, ve světě, na Západě. Našinec, dušička důvěřivá si to přečte a na chvíli , ať chce nebo ne, si něco zprotiví nebo oblíbí. Až pak se zamyslí a sám nad sebou ustrne, jaké hovadině veliké na chvíli uvěřil. *ee*A ten člověk, který takto sepsul mikrovlnky, jen publikoval svůj názor.*jasne*

hodnocení

Dostala jsem radu, ať jsem velice pečlivá při výběru povrchu uvnitř trouby a možnosti čištění. *klik*Víte někdo co to je a jak funguje samočistící quarz gril? U některých trub to inzerují. A tyto nepatří mězi ty nejdražší.

papene*

*klik*Našla jsem toto: najdiservis.cz/...

hodnocení

Super! Děkuji *pusa*

dejavu*
hodnocení

0x

Měla jsem takovou první MW troubu, ale spokojená jsem nebyla, gril byl slabý, dlouho to trvalo, lépe se mi na grilování osvědčila obyč trouba, bylo to drahé a taky zbytečně velké a těžké. Takže další mikrovlnka na chatu byla jen ta obyčejná, ohřivací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]